Marek Pająk

Gitarzysta, kompozytor oraz producent muzyczny. Członek legendarnej formacji VADER. Lider formacji ESQARIAL oraz AMORPHOUS. Laureat nagrody Fryderyka w 2011 roku w kategorii Album Roku - Metal, jak i również nominowany do nagrody Guitar Awards w 2013 roku w kategorii Gitarzysta Roku - Heavy. Profesjonalista z wieloletnim doświadczeniem scenicznym oraz studyjnym. Stylistycznie skupiający się na szeroko pojętej muzyce od Bluesa po Metal.

 

Dyskografia

Albumy studyjne:

1998 - ESQARIAL - Amorphous

2001 - ESQARIAL - Discoveries

2002 - ESQARIAL - Inheritance

2004 - ESQARIAL - Klassika

2006 - PANZER X - Steel Fist

2008 - ESQARIAL - Burned Ground Strategy

2008 - AMORPHOUS - Returned from the Dead

2009 - VADER - Necropolis

2010 - AMORPHOUS - Modus Operandi

2011 - VADER - Welcome to the Morbid Reich

2012 - AMORPHOUS - A Perfect Evil

2014 - VADER - Tibi et Igni

2016 - VADER - Empire

Marek Pająk Gitarzysta VADER
mikrofon